Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Την εποχή που η κρίση χτυπά την Ελλάδα. Την Εποχή που το ΔΝΤ χτυπά τους Έλληνες. Την εποχή που το κύριο εισόδημα των Κολλινιατών μειώνεται (οι συντάξεις ντε!) ο Πρόεδρος τα βάζει με τους πεθαμένους!
Ναι μάλιστα! Την ώρα που το κράτος φορολογεί τους ζωντανούς ο Απόστολος ο Παύλος βάζει πρόστιμο στους πεθαμένους γιατί λέει ότι ο σταυρός τους είναι βρόμικος και κάποιος πρέπει να τον καθαρίζει.!.
Ναι μάλιστα (!) θα κατεβάσει λέει πρόταση και θα ζητά 50ευρώ για κάθε τάφο. Έχουμε και λέμε 50ευρώ επί 150 μνήματα = 7500ευρώ το χρόνο όταν ο πρώτος μισθός στην Ελλάδα σήμερα μαζί με τα δώρα είναι 7360ευρώ το χρόνο.
Ρε, που πάς ρε?

Εδώ τους θάβουμε και τους ξεθάβουμε και τόσα δε δίνουμε και εσύ θέλεις 50 κάθε χρόνο?

Από ποιους ρε?

Οι περισσότεροι εκεί πάνω είναι άνθρωποι που έχουν δώσει χρόνο, χρήμα και ψυχή για αυτό το χωριό!
Ψωμί δεν είχανε να φάμε ρε και δουλεύανε να φτιάξουνε τους δρόμους τις βρύσες τις εκκλησιές και εσύ μετά θάνατο θα ζητήσεις λεφτά για να τους ξεσκονίζεις?
Για το οστεοφυλάκιο Πρόεδρε τι πρόταση θα κατεβάσεις? Πόσα θέλεις για να μην πετάξεις τα κόκαλα στα σκυλιά ρε Πρόεδρε? Για τα άλλα δύο νεκροταφεία τι τιμή έχεις? Στο κατοχώρι και στο περαχώρι Πρόεδρε θα τα ξεσκονίσεις τα μνήματα? Θα τους τινάξεις τους Σταυρούς? Θα τα ξεπλύνεις τα Κόκαλα?
Ρε εκεί πάνω είναι Παπάδες, είναι Δάσκαλοι, είναι Δωρητές, είναι Ευεργέτες, είναι ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ που όταν δεν είχαν να δώσουν Θρησκεία, Παιδία ή Χρήματα έδιναν τον Ιδρώτα τους ρε και σε πολλούς από αυτούς εσύ ειδικά χρωστάς και κάνει να τους δίνεις και όχι να σου δίνουν!

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό ο Πρόεδρος λέει ότι θα αυξήσει και το κόστος που έχουν τα μνήματα. Θα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ή θα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ την τιμή γιατί τώρα που είμαστε Δήμος Τρίπολης θα πληρώνουμε περισσότερα. Και για τα μνήματα θα πληρώνουμε περισσότερα και για το Δήμο θα πληρώνουμε περισσότερα και για τα Πατερημά μας θα πληρώνουμε περισσότερα γιατί είμαστε πλέον Δήμος Τρίπολης.

Ρε, που πάς ρε?
Ρε στην Τρίπολη υπάρχει Γιατρός υπάρχει Αστυνόμος υπάρχει Δάσκαλος.
Ρε στην Τρίπολη πάνε ασθενοφόρα ενώ εδώ τους κουβαλάμε με τα αγροτικά.
Ρε στην Τρίπολη υπάρχει συγκοινωνία και εδώ δεν έχουμε ούτε εφημερίδα.
Ρε στην Τρίπολη μαζεύουν τα σκουπίδια κάθε μέρα και εδώ μας έφαγε η βρώμα.
Ρε στην Τρίπολη το νερό το πίνουν ενώ εδώ μετράμε τα κολοβακτηρίδια.
Ρε στην Τρίπολη υπάρχει πυροσβεστική ενώ εδώ τις φωτιές τις σβήνουν οι μεροκαματιάρηδες. Ξέρεις τι είναι Πρόεδρε να μπαίνεις στο κατώι του Λούμου να βγάλεις τα ζά ζωντανά? Ήσουν εκεί πρόεδρε όταν ο πατέρας μου έμπαινε στους καπνούς? Το θυμάσαι ή έκανες το «μάστορα» και είχες άλλες δουλειές?
Ρε είναι δυνατόν να πληρώνουμε εμείς ίδια με τους άλλους?
Ρε που τον βρήκαμε τούτο?
Εμείς τον βγάλαμε για να βοηθήσει το χωριό και αυτός βάλθηκε να μας βγάλει το λάδι.
Ρε αυτός αντί να πηγαίνει πάνω και να κάνει παράπονα για το Γιατρό, για το Δρόμο, και για το Νερό αυτός έρχεται και ζητά να πληρώσουμε παραπάνω για τις πολλές ανέσεις που μας παρέχουν τρομάρα τους.
Μοναδική μας ελπίδα να τον σταματήσει κάποιος από το Τοπικό Συμβούλιο ή έστω από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί όπως μου είπε αυτά τα σκέφτεται ως πρόταση.
Ναι ναι έτσι είναι. Ο ίδιος ο Πρόεδρος μου τα είπε προσωπικά.
Χθές Κυριακή 11/7/2011 με έπιασε και με ρώτησε αν σκέφτομαι να κρατήσω τον τάφο του πατέρα μου ως οικογενειακό και στην κουβέντα πάνω μου ξεφούρνισε αυτά τα απαράδεκτα.
Μου είπε και άλλα, και κατορθώματα και σχέδια, αλλά δεν είναι καιρός και δεν τον πολύ πιστεύω κιόλας.
Δεν ξέρω αν μου λέει αλήθεια η ψέματα και για αυτό τα γράφω με επιφύλαξη. Επιπλέων έχω την αίσθηση ότι για αυτά έχει το νού της και η εκκλησία και δεν θα τον αφήσει να κάνει του κεφαλιού του.
Τέλος ελπίζω να μου έλεγε ψέματα να το μετανιώσει ή να τον σταματήσει κάποιος γιατί είναι κρίμα σε ένα χωριό με τους περισσότερος κατοίκους ηλικιωμένους ο τοπικός άρχοντας να φέρεται τόσο ανώριμα τόσο τσαπατσούλικα και τόσο άδικα στους λίγους που απόμειναν εκεί.


Μφχ
ΔΚΠινός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ τα σχόλια σας