Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013


Διαμαρτύρονται στις Κολλίνες για διακοπή στο νερό- Τι λύση αναζητείται...
Δευ, 8 Απρ 2013 - 14:00

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στην Τοπική Κοινότητα Κολλινών της ΔΕ Σκιρίτιδας στο δήμο Τρίπολης για έλλειψη νερού το τελευταίο χρονικό διάστημα. Διαμαρτυρία που ξεκίνησε από μία επιστολή που εστάλη στην ΤΚ Κολλινών από τους ιδιοκτήτες της «Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας» και στην οποία γίνεται γνωστό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα είναι δυνατή- λόγω αυξημένων αναγκών για νερό στη Φάρμα- η παροχή νερού στο χωριό από την γεώτρηση της Φάρμας.
Στην επιστολή (πατήστε στη δεύτερη φωτογραφία για να την διαβάσετε)  γίνεται γνωστό ότι η «Αρκαδική Οικολογική Φάρμα» είναι διατεθειμένη να παράσχει το δίκτυό της και τις αντλίες της καθώς και ό,τι χρήματα χρειαστούν στην περίπτωση που βρεθεί κάποιος τρόπος για εμπλουτισμό της γεώτρησης ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τους κατοίκους.
Το θέμα είναι γνωστό στο δήμο Τρίπολης και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαφάνα και ήδη έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από πλευράς του.
Μάλιστα σε Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου είχε ενημέρωση από τον κ.Κατσαφάνα και είχε προταθεί λύση που σχετίζεται με μία γεώτρηση που βρέθηκε στον Ταΰγετο και μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις Κολλίνες όσο και την Αγία Βαρβάρα.
Η ενημέρωση που είχε γίνει από τον κ. Κατσαφάνα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Θέλω να σας ενημερώσω ότι στις Τοπικές Κοινότητες Κολλινών –Αγίας Βαρβάρας της Δ.Ε. Σκιρίτιδας του Δήμου Τρίπολης τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε προβλήματα Υδροδότησης  τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά .
Η μέχρι τώρα ύδρευση των κοινοτήτων γίνεται κύρια από το εξωτερικό δίκτυο της Ιδιωτικής εταιρείας FARMA  και από τη γεώτρηση Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας.
Όπως ήδη αναφέρεται τα τελευταία χρόνια λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας αλλά και τις ασυνήθιστες  για την περιοχή μας θερμοκρασίες σταδιακά παρατηρείται μείωση της ποσότητας του νερού.
Στα πλαίσια της αναζήτησης νέων πηγών μας προέκυψε μια πηγή νερού με την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου-Σπάρτης στα όρια των νομών Αρκαδίας-Λακωνίας.
Η παροχή  αυτή προσδιορίζεται στα 40m3/ώρα, οι δε χημικοί και μικροβιολογικοί παράμετροι είναι ελεγχόμενοι.
Η πρόταση μας είναι να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες αυτές ώστε να μεταφερθεί το νερό της συγκεκριμένης πηγής στην δεξαμενή που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Κολλινών- Αγίας Βαρβάρας.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι για την ενέργεια αυτή δηλ. τη μεταφορά του νερού με φυσική ροή από την πηγή έως τη  δεξαμενή- τροφοδότη η απόσταση είναι 3.000 m .
Οι εργασίες που απαιτούνται είναι : 
Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, επικάλυψη, άμμος κ.τ.λ.) με κόστος 25.000  € πλέον Φ.Π.Α.
Κατασκευή μικρής δεξαμενής χωρητικότητας 15 m3, κόστος κατασκευής 10.000  € πλέον Φ.Π.Α.
Μεταλλικά στοιχεία- σωληνώσεις- φρεάτια και λοιπές κατασκευές (προμήθεια και τοποθέτηση) με κόστος 30.500 € πλέον Φ.Π.Α.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 65.500 + ΦΠΑ 15.065 = 80.565 €
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εγκρίνει την ενέργεια αυτή έτσι ώστε να σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για τις περαιτέρω εγκρίσεις (άδεια χρήσης νερού κ.τ.λ.).
Σημειώνω ακόμη ότι το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ιδιωτικά κεφάλαια.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κατσαφάνα μας τόνισε πως αυτές τις μέρες θα υπάρξει και μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους υπεύθυνους της εταιρείας που βρήκε το νερό στην περιοχή του Ταϋγέτου, με σκοπό να αναζητηθεί λύση και αν είναι εφικτό να γίνει μία προγραμματική σύμβαση, ώστε να λυθεί το θέμα με το νερό στις δύο περιοχές. Επίσης τόνισε πως δεν θα πρέπει οι κάτοικοι να θεωρούν ότι κάποιος τους κόβει το νερό γιατί αυτό δεν ισχύει και γίνεται προσπάθεια για να μην υπάρξει έλλειψη νερού.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ τα σχόλια σας