Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές της Αρκαδίας
Δευτέρα, 16 Φεβρουάριος 2015 12:05

Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές της Αρκαδίας
Ο Εκπρόσωπος της ΠΟΑ στο ΔΣ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου , Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς, με επιστολή του προς ρους τρεις βουλευτές του νομού μας, αναφέρει:
“Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές της Αρκαδίας
Πρώτα από όλα, δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας, καθώς και τις εγκάρδιες ευχές μου για καλή επιτυχία στη σημαντική αποστολή σας για το καλό τόσο της ιδιαίτερης πατρίδας μας όσο και της Πατρίδας μας!
Θα μου επιτρέψετε, υπό την ιδιότητά του εκπροσώπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) στο ΔΣ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου από το Νοέμβριο 2013 (εθελοντικά), να σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, θεωρώντας ηθική μου υποχρέωση να προβώ στην ενέργεια αυτή, ν’ αποταθώ συλλογικά και στους τρεις Βουλευτές της Αρκαδίας, κάνοντας έκκληση για συλλογική εποικοδομητική συνεργασία για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος για το οποίο θα σας απασχολήσω. Πρόκειται για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είναι έργο των Αρκάδων της Αμερικής, και η ΠΟΑ έχει την κυριότητά που παραχωρεί στο Ελληνικό Κράτος με ένα ελάχιστο συμβολικό ενοίκιο που διατίθεται για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Όμως, όπως γνωρίζετε, εκκρεμούν πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο και η επίλυση των οποίων χρονίζει απαράδεκτα με αρνητικά αποτελέσματα για την ικανοποιητική λειτουργία του Ιδρύματος : 1) Η επάνδρωσή του με επαρκή αριθμό επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις του, 2) Η διευθέτηση του ζητήματος της παράνομης καταπάτησης πολλών στρεμμάτων του από ιδιώτες, που ενώ έχει επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη, παρατηρείται μια τρομερή καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης, 3) Η αξιοποίηση των πανάκριβων και σύγχρονων μηχανημάτων που παραμένουν στα υπόγεια του Νοσοκομείου πολλά χρόνια, και η σχετική δικαστική έρευνα επίσης καθυστερεί αδικαιολόγητα, 4) Η διευθέτηση του ζητήματος των σημαντικών κληροδοτημάτων, από τα οποία το Νοσοκομείο θα είχε σοβαρό εισόδημα, που βρίσκεται για χρόνια παγιδευμένο σε δικαστικούς μαιάνδρους, 5) Η δημιουργία νέου κυλικείου γιατί το υπάρχον λειτουργεί παράνομα για πολλά χρόνια χωρίς το Νοσοκομείο να έχει το παραμικρό οικονομικό όφελος, και ενώ η ΠΟΑ έχει προ ετών προτείνει να δημιουργήσει νέο κυλικείο με δικές της δαπάνες- και έχει υποδείξει κατάλληλο μέρος-και το εισόδημά του να χρησιμοποιείται για τις τρέχουσες ανάγκες του Νοσοκομείου, δεν έχει υπάρξει συνέχεια έως σήμερα, 6) Σωτηρία και αξιοποίηση του άλσους του Νοσοκομείου προς όφελος των ασθενών, συγγενών, αλλά και επισκεπτών-τουριστών, 7) Κτιριακή αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του, 8) Καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου του όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο σπουδαίο Ιδρυμα, 9) Επαρκής φύλαξη του Νοσοκομείου ολόκληρο το 24ωρο ώστε να προλαμβάνονται εγκληματικές κ.ά. πράξεις, 10) Ανανέωση της Σύμβασης της ΠΟΑ με το Υπουργείο για τη σωστή λειτουργία κ.λπ. του Νοσοκομείου.          
Οπωσδήποτε, όμως, με την πολύτιμη συμβολή της προηγούμενης Διοίκησης της ΠΟΑ (κκ Γ.Ρεβελιώτη, Γ.Σουρούνη, Δ.Παπαντωνίου, Α.Συρεγγέλα, Δ.Φίλιου κ.ά.) και του νέου ΔΣ του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς, ιδιαίτερα η αποδοχή και αξιοποίηση της σπουδαίας δωρεάς της κας Γιαννούλας Γκουντάνη για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Κέντρου, που ήδη λειτουργεί με ευεργετικά αποτελέσματα υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου επιστήμονα κ. Χρυσού, καθώς και οι δωρεές της ΠΟΑ για τη δημιουργία παιδικής αίθουσας στη Γυναικολογική Κλινική, για την προμήθεια φαρμακευτικού κ.λπ. υλικού για τις ανάγκες του Νοσοκομείου κ.ά. Αλλά και η νέα Διοίκηση της ΠΟΑ με Πρόεδρο τον κ. Κ. Καπόγιαννη, έχει την πρόθεση και βούληση να συνεχίζει τις προσπάθειες για την επίλυση των γνωστών προβλημάτων, και σύντομα θα επισκεφθεί την Πατρίδα για επαφές με τους αρμοδίους για το σκοπό αυτό.
Με την ευκαιρία αυτή, και για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλώ όπως πραγματοποιηθεί μια κοινή συνάντηση για να συζητήσουμε τις συλλογικές ενέργειες που πρέπει και μπορούν να γίνουν για την επίλυση των προαναφερομένων προβλημάτων, και να υποδεχθούμε το νέο Προεδρείο της ΠΟΑ με τη δέουσα αρκαδική αγάπη και αλληλεγγύη ώστε -επί τέλους- το όνειρο των αδερφών μας στην ΠΟΑ, που τόσα πολλά και σημαντικά έχουν θυσιάσει και θυσιάζουν για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και την Αρκαδία γενικότερα, να γίνει πραγματικότητα, και να είμαστε όλοι υπερήφανοι! Επίσης, να δώσουμε το παράδειγμα ενότητας, σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας, που αποτελεί τραγική πολυτέλεια στη χώρα μας, και επίσης το παράδειγμα για την πάταξη της διαφθοράς που εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Η πρόσφατα δημοσιευθείσα συγκλονιστική επιστολή του τ. Προέδρου της ΠΟΑ κ. Γ. Ρεβελιώτη ας αφυπνίσει όλους τους Αρκάδες για το καλό της Αρκαδίας και να βλέπουν τους Ομογενείς σαν αδέρφια τους και όχι σαν δολάρια, και ότι, προπαντός η Αρκαδία, δεν χρειάζεται «Τρόϊκες».  
Είμαι στη διάθεσή σας και αναμένω την ανταπόκρισή σας στην έκκλησή μου.  
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς
Εκπρόσωπος της ΠΟΑ στο ΔΣ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Τηλέφωνο γραφείου: 210 3225961, σπιτιού : 210 8030267, Κινητό: 6974910397”.

πηγη http://www.kalimera-arkadia.gr/
- www.kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ τα σχόλια σας